Bloomberg: Κοντά σε επανάληψη του δράματος του 2015 η Ελλάδα

Προς νέα κρίση οδεύει η Ελλάδα καθώς παραμένουν οι διαφορές για το πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει το Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης που συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες, θα επαναδιατυπώσουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει ακόμη συμμορφωθεί με τους όρους του προγράμματος.

Ενώ ο Α. Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι η με μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ολοκληρωνόταν μέχρι τις 20 Μαρτίου, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η επίτευξη μιας συμφωνίας ακόμη και τον Απρίλιο, θεωρείται ότι απομακρυσμένη πιθανότητα.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ενδεχόμενη αποτυχία να επιλυθεί η πρόσφατη αντιπαράθεση πριν από το καλοκαίρι, θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Ελλάδα ίσως να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις πληρωμές ομολόγων που λήγουν μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Επίσης τονίζει, όπως αναφέρει το, ότι η αβεβαιότητα έχει επηρεάσει την οικονομική δραστηριότητα, αυξάνοντας τον κίνδυνο ότι μπορεί να χρειαστεί επιπλέον διάσωση.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι η ανεργία αυξήθηκε στο τελευταίο τρίμηνο του 2016, η οικονομία συρρικνώθηκε απροσδόκητα και ξεκίνησε εκ νέου η εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες.

Ο Ν. Οικονομίδης, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Stern στη Νέα Υόρκη, τόνισε πως "η ελληνική ανάκαμψη για άλλη μία φορά καθυστερεί σημαντικά λόγω πολιτικής. Ο Α. Τσίπρας θα υποχωρήσει κάποια στιγμή, το ερώτημα είναι πότε".

Στην Κατηγορία : ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ip[
Exit mobile version