Bυθίζονται στο χάος οι αγορές: Tρόμαξε, αντί να καθησυχάσει η δυναμική παρέμβαση της FED

Αν στόχος της Federal Reserve ήταν να επαναφέρει την ηρεμία στις αγορές ή έστω να περιορίσει τον φόβο, τότε η άκρως εντυπωσιακή παρέμβασή της (μείωση των επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης και μία «ένεση» 700 δισ. δολαρίων) σε πρώτη φάση απέτυχε παταγωδώς.

Στις 08:20 ώρα Ελλάδος ο Nikkei στο Τόκιο καταγράφει πτώση 2,5% και ο Σύνθετος Δείκτης στη Σαγκάη υποχωρεί 2,9%. Πιο ισχυρό το πλήγμα για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ που είναι στο -3,7%. Βουτιά 5,4% για τον ινδικό δείκτη BSE Sensex και ακατάσχετη αιμορραγία στο Σίντνεϊ, όπου ο S&P/ASX 200 καταγράφει πτώση 9,5%. O περιφερειακός δείκτης MSCI Asia Pacific με απώλειες άνω του 4% επιστρέφει σε επίπεδα, που είχε να συναντήσει από τις αρχές του 2017.

Να σημειωθεί ότι πέρα από την Fed και η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας σόκαρε μειώνοντας το επιτόκιο κατά 75 μονάδες βάσης στο 0,25%, ενώ εκείνη της Αυστραλίας έσπευσε να ρίξει φρέσκο χρήμα στο σύστημα.

Τα futures των ευρωπαϊκών αγορών δείχνουν ότι σε λίγη ώρα ο Eurostoxx 50 θα ανοίξει με πτώση 3,4%. Σε άτακτη φυγή οι επενδυτές και από τις αμερικανικές μετοχές με τα futures του S&P 500 να χτυπούν limit down (πτώση άνω του 5%, όπως έχει καθοριστεί από το CME).

ip[
Exit mobile version