Αυξήσεις στα καύσιμα λόγω των νέων φόρων

Ακριβότερα είναι από σήμερα ορισμένα από τα βασικά προϊόντα που καταναλώνουν οι Έλληνες, καθώς από χθες πέρασε η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε καύσιμα, καφέ και τσιγάρα, ενώ πιο «φουσκωμένοι» θα είναι και οι λογαριασμοί της σταθερής τηλεφωνίας/ Ιντερνετ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 18 Νοεμβρίου η αύξηση στην τιμή της αμόλυβδης υπολογίζεται ήδη στα επίπεδα των 12 λεπτών το λίτρο (στα 1,54 ευρώ/λίτρο πλέον), ενώ στο ντίζελ κίνησης η αύξηση είναι ήδη της τάξης των 16 λεπτών (στα 1,28 ευρώ το λίτρο).

Αναμένεται η αμόλυβδη να φτάσει στο 1,54 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 5% μέσα σε δύο εβδομάδες. Το Diesel κίνησης θα φτάσει στο 1,30 ευρώ σημειώνοντας άνοδο περίπου 12%, ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση θα καταγράψει το υγραέριο κίνησης που θα αγγίξει το 15%.

Σε ό,τι αφορά τα προϊόντα καπνού, οι καπνιστές θα πληρώνουν φέτος το πακέτο τσιγάρων/καπνού από 50 λεπτά έως και 1 ευρώ ακριβότερα. Ειδικότερα, ο ΕΦΚ στον λεπτοκομμένο καπνό αυξήθηκε από τα 156,70 στα 170 ευρώ/κιλό, ενώ ο αναλογικός, από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης.

ip[
Exit mobile version