: Τι θα περιλαμβάνει το νέο σύγχρονο και ψηφιακό Τι αλλάζει στις και όσους θέλουν να εργαστούν στο κράτος, σύμφωνα με ότι είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε πρωινή εκπομπή στον ΑΝΤ1. Δείτε στο

Νέο σύγχρονο και ψηφιακό

Πιό αξιοκρατικό, πιό σύγχρονο και ψηφιακό θα κάνει το , το νέο σύστημα όπως διευκρίνησε ο υπουργός, ο οποίος εκτίμησε ότι το σχετικό νομοσχέδιο για το θα είναι έτοιμο προς διαβούλευση σε περίπου 10 ημέρες.

Για την τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου υπάρχει ευρύτατος διάλογος και σημείωσε ότι εκτός από εκπροσώπους κομμάτων, από τους οποίους έλαβε και συγκεκριμένες ιδέες και θετικές προτάσεις, θα έχει συναντήσεις και με προκατόχους του, όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος, τον οποίο θα συναντήσει την Τρίτη, αλλά και με άλλους φορείς.

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις στη Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης - Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι « (ίσως και δύο φορές τον χρόνο, εάν απαιτηθεί), με βάση τις θέσεις που πρέπει να καλυφθούν, ώστε οι υποψήφιοι να διαγωνίζονται με , ενώ θα υπάρξουν, με βάση την κυβερνητική πρόταση, τεστ δεξιοτήτων και ψυχομετρικά τεστ για ορισμένες ειδικότητες». Συμπλήρωσε πως, σε ό,τι αφορά στην ύπαρξη μεταπτυχιακών τίτλων ή διδακτορικής διατριβής θα αναγνωρίζεται και θα μετράει, εφόσον αυτά είναι συναφή με τη θέση για την οποία εκδηλώνει ενδιαφέρον ο υποψήφιος».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «είναι άδικο να μετράει ο βαθμός του πτυχίου, διότι δεν είναι ίδια όλα τα . ‘Αλλο είναι ένα 9 από ένα γνωστό παγκοσμίως πανεπιστήμιο και άλλο ένα 9 από κάποιο άλλο πανεπιστήμιο».

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν 12.500 προσλήψεις -πέραν αυτών που αφορούν τους εκπαιδευτικούς- και ότι το νέο σύστημα θα ισχύσει από το 2022, ενώ το 2021 θα είναι έτος αναβάθμισης του και ψηφιακού εκσυγχρονισμού του.