Aπό το 2023 αυξήσεις στις συντάξεις προανήγγειλε ο Πετρόπουλος

Την σε όλες τις απο το 2023 προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αν. Πετρόπουλος, κατά την ενημέρωση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών Επιτροπών για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό. Παράλληλα, ανέφερε πως υπήρξε αύξηση κατά 48 ευρώ στις κατώτατες συντάξεις.


Μιλώντας για την λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ο κ. Πετρόπουλος τόνισε πως «για εμάς είναι χαρά να μιλάμε για τον , όσα προβλήματα έχει τα κληρονομήσαμε. Εμείς απολογούμαστε μόνο για όσα επιτυγχάνουμε». Χαρακτήρισε δε τον Ενιαίο Φορέα «πεδίο δοκιμασίας για την πολιτική και εθνική ευθύνη» ενώ έκανε λόγο και για αύξηση της τάξης του 4% της εισπραξιμότητας σε σχέση με τους στόχους για το 2017.
Κι ενώ ο κ. Πετρόπουλος, απέδωσε τις όποιες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων, στα μητρώα των φορέων που συγχωνεύτηκαν στον Οργανισμό, όπως ενημέρωσαν ο διοικητής του ΕΦΚΑ και ο πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, έως τον Νοέμβριο θα έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις για 138.000 συντάξεις που εκκρεμούν, ενώ του χρόνου τέτοια εποχή δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμότητα στα εφάπαξ.

 
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Αντιπολίτευσης από την πλευρά τους, αμφισβήτησαν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν υποστηρίζοντας ότι μετά τον νόμο Κατρούγκαλου, το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα, «πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο». Σε αντιδιαστολή των όσων ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος, ο πρώην υπουργός Εργασίας, Τομεάρχης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, είπε πως θα «γονατίσουν» όσοι πάρουν τα εκκαθαριστικά το 2019, ενώ κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι δεν συνέχισε το έργο του «’Ατλαντα» (ηλεκτρονική καταγραφή των ένσημων των εργαζόμενων) και κατήργησε το σύστημα «Ήλιος» (καταγραφή συνταξιοδοτικών παροχών και καταγραφή των συντάξεων) το οποίο επανυπέβαλε η τρόικα με ταπεινωτικό τρόπο. «Ο Ήλιος, έκρυβε στοιχεία και έπρεπε να εκκαθαριστεί» αντέτεινε ο υφυπουργός Εργασίας, ενώ για αναληθή ισχυρισμό, σε ότι αφορά την πλατφόρμα «’Ατλας» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, Αθ. Τάγαρης, επισημαίνοντας πως αντιθέτως το σύστημα αναβαθμίστηκε και επεκτάθηκε. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, υποστήριξε ότι υπήρξε μείωση των κατώτατων συντάξεων κατά 74 ευρώ. «Θα επιβεβαιωθούν όλα αυτά. Όπως επιβεβαιώθηκε ότι δεν επήλθε Αρμαγεδδών και σφαγιασμός των κύριων και επικουρικών συντάξεων», ανταπάντησε ο αρμόδιος υφυπουργός.

ip[
Exit mobile version