Απίστευτα κόλπα φοροδιαφυγής: Η ταβέρνα της παπαδιάς και άλλα

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και οι πληρωμές με πλαστικό χρήμα φαίνεται πως δεν έχουν σταθεί εμπόδιο στο "όργιο" της φοροδιαφυγής που… συνεχίζεται σε όλη τη χώρα. Από καταστηματάρχες, ξενοδόχους, γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους μέχρι και ιερείς και νοικοκυρές… βρίσκουν απίστευτα κόλπα για να κρύβουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και να κλέβουν τον ΦΠΑ.
Όπως δείχνουν οι φορολογικοί έλεγχοι, η παραβατικότητα ξεπερνά το 50%, δηλαδή μια στις δυο επιχειρήσεις εντοπίζεται με φορολογικές παραβάσεις, ενώ ακόμη και οι ελεγκτές εντυπωσιάζονται με τα κόλπα που χρησιμοποιούν ορισμένοι για να φοροδιαφεύγουν. Όσο για τα τρικ; "Πειραγμένα" POS που στέλνουν τις εισπράξεις κατευθείαν στο εξωτερικό, αδήλωτες ταμειακές μηχανές, παπούτσια μόνο για το ένα πόδι, αποδείξεις από διπλανά καταστήματα, αποδείξεις μικρότερης αξίας από την πραγματική συναλλαγή, εκπτώσεις για πληρωμή με μετρητά και χωρίς απόδειξη αλλά και επαγγελματίες που έχουν κλείσει τα βιβλία τους και συνεχίζουν να προσφέρουν την εργασία τους στην αγορά είναι ορισμένα μόνο από τα κόλπα που σκαρφίζονται όσοι θέλουν να ξεφύγουν από τις δαγκάνες της εφορίας.

Σχολή χορού ως ΜΚΟ
Η φαντασία στη φοροδιαφυγή δεν γνωρίζει όρια. Σχολή χορού στον Πύργο της Ηλείας λειτουργούσε -άγνωστο με ποιο τρόπο- με καθεστώς ΜΚΟ. Τι έκανε; Όπως όλες οι σχολές παρέδιδε μαθήματα χορού και εισέπραττε δίδακτρα 25 ευρώ την ώρα. Φυσικά δεν έκοβε ούτε μια απόδειξη και οι ελεγκτές έσπευσαν να την κλείσουν για δύο ημέρες.
Προ ημερών, οι ελεγκτές εντόπισαν έναν ελεύθερο επαγγελματία ο οποίος έκοβε και έδινε αποδείξεις τους πελάτες του. Οι δουλειές του πήγαιναν τόσο καλά που έκανε τζίρο 8 εκατ. ευρώ από τις αρχές του 2015 μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου που πιάστηκε στα πράσα από τους εφοριακούς. Ο συγκεκριμένος επαγγελματίες εξέδιδε τις αποδείξεις από υπολογιστή – ηλεκτρονικό φορολογικό μηχανισμό, ο οποίος δεν είχε δηλωθεί στην εφορία. Οι αποδείξεις που έκοβε ήταν «μαϊμού» και τα έσοδα που εισέπραττε δεν φαίνονταν πουθενά, αφού ήταν «μαύρα» και αφορολόγητα.

Παπούτσια
Κάποιος παραγγέλνει ζευγάρια παπούτσια από την Κίνα. Παραλαμβάνει παπούτσια για το δεξί πόδι. Στο δελτίο αποστολής γράφει, «για δειγματισμό». Λίγες μέρες μετά, παραλαμβάνει και τα αριστερά κομμάτια με την ένδειξη, «για δειγματισμό».
Αλλά και από εταιρείες στην Ελλάδα γίνεται αυτό. Κάποιες χρησιμοποιούν τη λέξη «δειγματισμός» άλλα αναφέρουν ότι είναι «αλλαγή».

Στην Κατηγορία : ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ip[
Exit mobile version