Ανοίγουν τα καταστήματα από Δευτέρα – Πώς θα λειτουργήσουν

: Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες δίνουν μεν το «πράσινο φως» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα, ωστόσο, με περιορισμούς. Δείτε στο τι αποφάσισαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες δίνουν μεν το «πράσινο φως» για το τη Δευτέρα, ωστόσο, οι αγορές θα γίνονται σε όλη τη χώρα με πολύ αυστηρούς περιορισμούς.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναφέρουν ότι οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα και να ψωνίζουν μέσω της διαδικασίας click in shop, ωστόσο θα υπάρχουν όρια στον αριθμό των ατόμων και χρονικός περιορισμός δύο ωρών, ο οποίος θα προκύπτει από την ώρα αποστολή του .

Οι επίσημες ανακοινώσεις για την επανεκκίνηση της αγοράς θα πραγματοποιηθούν στις 18:00 το απόγευμα από το Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Οι περιορισμοί θα είναι αυστηροί και θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες.

Παράλληλα, προτείνεται στις «κόκκινες» περιοχές το λιανεμπόριο να λειτουργήσει μόνο με το μοντέλο του, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος έξαρσης στο ιικό φορτίο.

To άνοιγμα της οικονομία είχε προαναγγείλει από τη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέροντας:

«Κάθε μήνας lockdown στοιχίζει στην ελληνική οικονομία παραπάνω από τρία δισεκατομμύρια. Για αυτό και είναι ίσως η ώρα, όπως είπα και εφόσον αυτό μας υποδείξουν οι ειδικοί, να πάρουμε προσεκτικά το ρίσκο της σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας. Να ανακουφιστεί το λιανεμπόριο, μέσω της μεθόδου πωλήσεων εκτός καταστήματος ή και με οργανωμένο τρόπο μέσα σε αυτά. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη, εφόσον υπάρξει θετική εισήγηση, να υλοποιήσει αυτή την πολιτική από τη Δευτέρα πάντα με τήρηση των μέτρων προστασίας, με αυξημένους ελέγχους».

 

ip[
Exit mobile version