Ανύπαρκτα εισοδήματα για 1.800.000 φορολογούμενους λόγω τεμηρίων

 Η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου η Εφορία αντί να εντοπίζει τον φοροφυγά, θεωρεί το σύνολο των πολιτών ως «υπόπτους» και τους υπολογίζει ένα «θεωρητικό εισόδημα» για να τους φορολογήσει ούτως η άλλως.

Όπως αναφέρει η «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου», το απίστευτο και όμως ελληνικό φαινόμενο εξηγείται μόνο με μία λέξη: τεκμήρια.

Ωστόσο, φορολογούνται για 82 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα τεκμήρια διαβίωσης, παρά τις δικλίδες ασφαλείας που προβλέπει η νομοθεσία, πλήττουν κάθε χρόνο 1.800.000 φορολογούμενους, κυρίως τους φτωχότερους.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που εμφανίζουν αποδοχές 2.000 με 3.000 ευρώ τον χρόνο, είτε από μικρό ενοίκιο, είτε από ελεύθερο επάγγελμα, ή ακόμη και μερικά ευρώ από τόκους καταθέσεων, καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, καθώς καταλήγουν να φορολογούνται για εισοδήματα-«φαντάσματα».

Τα στατιστικά από την επεξεργασία των περσινών δηλώσεων είναι αποκαλυπτικά: Από τα 7 δισ. ευρώ που προστίθενται με το «έτσι θέλω» στα πραγματικά εισοδήματα λόγω τεκμηρίων, τα 6,56 δισεκατομμύρια ευρώ επηρεάζουν όσους έχουν ατομικό εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ.

ip[
Exit mobile version