: Δωρεάν μετακίνηση, επιδότηση ενοικίου και αλλά και δωρεάν σίτιση όλων των αναπληρωτών ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Σημείωσε πως χιλιάδες προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές, με μια βαλίτσα στο χέρι, περιπλανώμενοι, αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα, δίνοντας τεράστια ποσά για να μετακινηθούν και να φτάσουν στην περιοχή πρόσληψής τους και από εκεί αρχίζει ο αγώνας ανεύρεσης κατοικίας, δίνοντας υπέρογκα ποσά για ενοικίαση, αλλά και για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών όπως είναι η σίτισή τους.

Επιπλέον, ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στα σχολεία με τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και την κάλυψη όλων των κενών από μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Στην απάντησή της η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ανέφερε ότι υπάρχει έκπτωση εισιτηρίου και για την επιδότηση ενοικίου παρέπεμψε στους δήμους. Σε ό,τι αφορά τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών επικαλέστηκε το άρθρο 103 του Συντάγματος, λέγοντας ότι δεν την επιτρέπει. Μίλησε επίσης για διορισμούς σχεδόν 12.000 εκπαιδευτικών και για από τον Αύγουστο.

Το άρθρο 103 το ψηφίσατε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στην πρόσφατη αναθεώρηση του Συντάγματος θύμισε ο Γιάννης Δελής, ενώ σχολιάζοντας τα περί διορισμών και προσλήψεων σημείωσε ότι με βάση τους αριθμούς της κυβέρνησης γα φέτος χρειάζονται 23.000 εκπαιδευτικοί για να λειτουργήσουν τα σχολεία όπως πέρυσι.