«Είναι αισχροί αλλά και βαθιά γελασμένοι!!Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών καταγγέλλει την επίθεση αστυνομικών δυνάμεων εναντίον κόσμου που βρισκόταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων και συνεχίζει:

Στα πλαίσια ελέγχου για την τήρηση των μέτρων, οι αστυνομικές δυνάμεις με κυβερνητική προφανώς εντολή ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, προπηλακίζοντας και εκφοβίζοντας τον κόσμο που είχε βγει για περπάτημα στην πλατεία. Μάλιστα ανάμεσά τους βρέθηκε και μία εγκληματίας…..συναδέλφισσα αναπληρώτρια εκπαιδευτικός που έκανε το ατόπημα να βγει τη βόλτα της Κυριακή μεσημέρι.

Οι καταγγελίες των κατοίκων και τα βίντεο που δημοσιευτήκαν αναδεικνύουν ότι μέλημα της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία της υγείας του λαού αλλά η ένταση της καταστολής, η επικράτηση της λογικής της ατομικής ευθύνης για όσα συμβαίνουν σήμερα, η δίωξη ακόμα και του δικαιώματος στην άθληση και στον οικογενειακό περίπατο.

Είναι βαθιά γελασμένοι ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή θα περάσουν. Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ με κρατική ευθύνη.

Η κυβέρνηση ένα μήνυμα πρέπει να πάρει! Ότι θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας όλου του λαού, διεκδικώντας ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, πραγματική επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, επιτάχυνση των εμβολιασμών με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση στις 17:30 στα Προπύλαια για τον αγωνιστικό εορτασμό της ημέρας της γυναίκας!

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των σωματείων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής( Τσόχα) αύριο Τρίτη στις 13:00 με αφορμή τον θάνατο μαθητή Ειδικού Σχολείου του Πειραιά από κορωνοϊό, για άμεσα μέτρα προστασίας της υγιεινής και της ασφάλειας εκπαιδευτικών και μαθητών στα Ειδικά Σχολεία!

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ