Με υψηλές πληρότητες μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα συνεχίσουν να κινούνται τα καταλύματα στα κορυφαία θέρετρα της χώρας, με τα στοιχεία που έρχονται από τη βραχυχρόνια , να καταγράφουν για εφέτος σημαντική ανάπτυξη που αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και τα επίπεδα του 2019.

Σύμφωνα με στοιχεία από τις διαδικτυακές πλατφόρμες, οι προκρατήσεις σε πολυτελείς εξοχικές κατοικίες με ιδιωτική ή και κοινόχρηστη πισίνα μέχρι και το πρώτο πενθήμερο του Οκτωβρίου κυμαίνονται στο 80% και φθάνουν έως και το 97% σε διάφορους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς.

Οι υψηλότερες προκρατήσεις είναι στη Σαντορίνη και στη Μύκονο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και για την Κρήτη και τη Ρόδο (τις βασικές «ατμομηχανές» του ελληνικού τουρισμού). Εξίσου ικανοποιητικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από την Υδρα και τη Νάξο, αλλά και τη Σκιάθο και τη Σκόπελο.

Σύμφωνα με έρευνα της AirDNA, προκύπτει ότι η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις κατά τη θερινή περίοδο, με βάση τις κρατήσεις που έχουν γίνει για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, καταγράφει αύξηση της τάξεως του 26,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, αποτελώντας την κορυφαία επίδοση πανευρωπαϊκά και δείχνοντας παράλληλα ότι το ελληνικό καλοκαίρι πλέον έχει μεγαλύτερη διάρκεια και δεν σταματά με το άνοιγμα των σχολείων στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, τη εφετινή χρονιά ο στόχος των εσόδων είναι πάνω από 1,4 δισ. ευρώ έσοδα, ξεπερνώντας τον τζίρο του 2019.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ