Αναδρομικά συντάξεις: Έρχονται πληρωμές – Τα ποσά και οι δικαιούχοι – Όλα τα ΝΕΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔30/08/2020 - 21:42 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 31/08/2020 - 09:02

:  Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για τα . Δείτε τα τελευταία νέα στο ipaidia.gr

Η απόφαση που θα ανακοινώσει άμεσα το υπουργείο θα επισπεύδει τις για το τέλος Σεπτεμβρίου και θα καθορίζει τους δικαιούχους στους οποίους θα επιστραφούν οι μειώσεις κύριων για το 11μηνο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», η επίσπευση των πληρωμών έχει «κλειδώσει» κατά 99% για το τέλος Σεπτεμβρίου, ξεχωριστά από τις ημερομηνίες πληρωμών των συντάξεων.
Ήδη ετοιμάζονται τα αρχεία των δικαιούχων από κάθε ταμείο, ενώ αναμένεται η υπουργική απόφαση που καθορίζει τις λεπτομέρειες για τα αναδρομικά που δικαιούνται από το επίμαχο 11μηνο όλες οι κατηγορίες συνταξιούχων, στις οποίες περιλαμβάνονται:

1. Οι λόγω γήρατος, χηρείας και αναπηρίας, που έπαιρναν οριστική κύρια σύνταξη στο διάστημα Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016 και είχαν τις μειώσεις των νόμων 4051 και 4093 που τους επιστρέφονται.

2. Οι συνταξιούχοι με δύο ή και περισσότερες κύριες .

3. Όσοι είχαν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης μετά τον Ιούνιο του 2015 και πληρώθηκαν μετά το 2016 με προσωρινές ή οριστικές συντάξεις.

4. Οι κληρονόμοι .

5. Οι συνταξιούχοι και απόστρατοι που είχαν κλείσει τα 55 και τα 60 στο διάστημα Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016 και είχαν μεταβολές στις κρατήσεις, άρα και διαφορετικά αναδρομικά.

6. Όσοι είχαν μόνον προσωρινή σύνταξη στο 11μηνο των αναδρομικών.

7. Οι συνταξιούχοι που είχαν απασχόληση για όλο το 11μηνο ή για μικρότερο διάστημα.
Εξειδίκευση

Η απόφαση του υπουργείου θα εξειδικεύει όλες τις κατηγορίες των δικαιούχων, ώστε να αποφευχθούν λάθη στις πληρωμές, σημειώνει το δημοσίευμα.

Για ορισμένες περιπτώσεις, όπως οι κληρονόμοι συνταξιούχων (όχι τα δικαιοδόχα μέλη, όπως σύζυγος και τέκνα), θα προβλέπεται η υποβολή αίτησης και πιστοποιητικό αποδοχής κληρονομιάς του συνταξιούχου ως αποδεικτικό ότι είναι και κληρονόμοι των αναδρομικών από τις μειώσεις που είχε στο επίμαχο 11μηνο στην κύρια σύνταξη.
Οι όροι

Ο πρώτος βασικός γενικός κανόνας που θα αναφέρεται στην απόφαση -σύμφωνα με την εφημερίδα- είναι ότι τα αναδρομικά θα πληρωθούν σε όσους είχαν είτε μία είτε και τις δύο μειώσεις των νόμων 4051 και 4093, δηλαδή σε όσους είχαν την περικοπή 12% στο τμήμα σύνταξης πάνω από τα 1.300 ευρώ, ή/και σε όσους είχαν μειώσεις από 5% έως 20% σε κύρια σύνταξη ή σε άθροισμα κύριας και άλλων συντάξεων (π.χ. επικουρικής, μερίσματος), πάνω από τα 1.000 ευρώ.

Ο δεύτερος κανόνας είναι ότι τα αναδρομικά θα επιστραφούν για όσους μήνες επιβλήθηκαν οι εν λόγω μειώσεις μέσα στο επίμαχο διάστημα των 11 μηνών.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: