: Το ενδεχόμενο ενός πιο αυστηρού lockdown εξετάζει η κυβέρνηση, με ανοιχτές τις σχολικές μονάδες και χωρίς click away. Δείτε στο ipaidia.gr ποιά είναι τα σενάρια που θα εξετάσουν οι ειδικοί.

Τα σενάρια για που θα εξετάσουν οι ειδικοί

Μετά τη χθεσινή νέα αύξηση των , που έφτασαν ξανά σε τετραψήφιο νούμερο, στην κυβέρνηση εξετάζουν το ενδεχόμενο ενός πιο αυστηρού lockdown όπως αυτό της Γαλλίας: Δηλαδή να παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα και να σταματήσει και το και το click inside για ένα διάστημα.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο τέλος της εβδομάδας, ανάλογα και με τις εισηγήσεις των ειδικών, τους οποίους προβληματίζουν ιδιαίτερα οι , ενώ εκφράζονται μάλιστα φόβοι για 2.000 κρούσματα ημερησίως.

Όπως παραδέχθηκε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ένα γενικό lockdown είναι πάντα στο τραπέζι αν χειροτερέψει η κατάσταση.

Προκειμένου να παραμείνουν και να ανοίξουν ενδεχομένως και τα σε όλες τις περιοχές της χώρας (ήδη γονείς των κόκκινων περιοχών όπου τα λύκεια παραμένουν κλειστά θέτουν ζήτημα ίσης αντιμετώπισης των παιδιών τους με τους μαθητές περιοχών όπου τα λύκεια λειτουργούν), εξετάζεται το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί καθολικό lockdown στο λιανεμπόριο. Κάτι φυσικά που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις και εκ των πραγμάτων θα πρέπει να συνοδευτεί από νέα μέτρα στήριξης.

Τίθεται δε το ερώτημα, εφόσον κλείσει πλήρως το λιανεμπόριο, εάν θα εφαρμοστεί και στην Αθήνα η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα που ισχύει στις υπόλοιπες “κόκκινες” περιοχές.

Άνοιγμα σχολείων – Καπράβελος: Δεν έπρεπε να ανοίξουν τα Γυμνάσια στις «κόκκινες περιοχές»

Ο Διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων αλλά και στα γυμνάσια που δεν έπρεπε να ανοίξουν.

Για την ετοιμότητα του ΕΣΥ να αντιμετωπίσει ακόμα μια έξαρση του , μίλησε στο MEGA, ο Διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος τόνισε ότι «εμείς αυτό που προσπαθούμε να αποτρέψουμε είναι η νοσηρότητα του ιού που αυξάνει την πίεση στο Εθνικό σύστημα Υγείας και ειδικά να αποτρέψουμε την έκρηξη κρουσμάτων».

Ο κ. Καπραβέλος για άλλη μια φορά προειδοποίησε για τους κινδύνους που κρύβει η αύξηση της κινητικότητας, σχολίασε αρνητικά το άνοιγμα των Γυμνασίων και των , ενώ τόνισε πως πρέπει τώρα να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να μη γίνει η Ελλάδα, Θεσσαλονίκη.

«Είναι αδύνατον να προετοιμαστούμε περισσότερο» υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος και επεσήμανε ότι «ήδη οι ΜΕΘ έχουν φτάσει στα όρια τους».

«Ο ιός τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Οι μεταλλάξεις μπορεί να μην αυξάνουν τη νοσηρότητά του, αυξάνουν όμως τη δύναμη του να διαδοθεί. Δεν συμφέρει τον ιό να πεθάνουμε, τον συμφέρει όμως να διαδοθεί, πράγμα που αυξάνει την πίεση στο ΕΣΥ», σημείωσε επιπλέον ο κ. Καπραβέλος.