Οι «Βενετίες» της Ανατολής – Τρεις άγνωστες μαγευτικές πόλεις που επιπλέουν στο νερό!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔22/04/2014 - 22:10 | Author: Newsroom Ipaidia
«Βενετία». Σπίτια σχεδόν μέσα στο νερό, μετακίνηση με βάρκες…Εκατομμύρια επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο κατευθύνονται κάθε χρόνο προς την Ιταλία με μοναδικό σκοπό να επισκεφθούν την πόλη που θεωρείται μια από τις…

πιο ρομαντικές του κόσμου. Δεν είναι, όμως, η μόνη παγκοσμίως που προσφέρει αυτό το σκηνικό. Τουλάχιστον τρεις πόλεις της Ανατολής είναι χτισμένες κατ' αντίστοιχο τρόπο.

Κανάλια, νερά γύρω από τα σπίτια, γονδολιέρηδες ή απλά… βαρκάρηδες αλλά και ερωτευμένα ζευγάρια που ζουν τον απόλυτο έρωτα βολτάροντας στα κανάλια, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των τριών αυτών πόλεων της Κίνας που θυμίζουν πολύ Βενετία.

Wuzhen
Με ιστορία πάνω από 2.000 ετών το Wuzhen είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Κίνας που επιπλέουν στο νερό. Μικρά γεφυράκια συνδέουν τις κατοικίες μεταξύ τους και πέτρινα μονοπάτια διευκολύνουν τη μετακίνηση, την έχουν καταστήσει πόλο έλξης τουριστών. Στα συν ο έντονα παραδοσιακός χαρακτήρας που δεν έχει χαθεί στο πέρασμα των χρόνων.

alt
alt
alt

Zhouzhuang
Εντυπωσιακά κτίρια και αρχαίες γέφυρες, που χρονολογούνται από την εποχή των δυναστειών Μινγκ και Κουίνγκ, το Zhouzhuang είναι νωστό με την ονομασία «Βενετία της Ανατολής».

alt
alt
alt
alt

Tongli
Διακρίνεται για τα έντονα χαρακτηριστικά της ομώνυμης αρχαίας κινεζικής πόλης που μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει σε κάθε σημείο του, τα ιστορικά γεφύρια και τους περίτεχνους ναούς που ξεδιπλώνουν σε κάθε γωνιά την ιστορία αυτής της πόλης. Ατού της το καταπράσινο φυσικό τοπίο.

alt
alt
alt
alt

Perierga.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral