Εμβόλια: Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα – Τα ΝΕΑ στοιχεία

Εμβόλια: Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα – Τα ΝΕΑ στοιχεία

– Λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα γίνει ο του πληθυσμού κατά του έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

– Όσα πρέπει να ξέρετε

Ο κ. Ζαριφόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια σύνθετη άσκηση για την κυβέρνηση καθώς δεν έχει να κάνει μόνο με τον προγραμματισμό του αλλά και με την παραλαβή, την αποθήκευση και την τροφοδοσία των Κέντρων Εμβολιασμού, καθώς δεν έχει ξαναγίνει ομαδικός εμβολιασμός.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο σχεδιασμού του προγραμματισμού του του πληθυσμού με προτεραιότητα την ενημέρωση των πολιτών.

«Η βασική κατεύθυνση είναι να προκαθορίσουμε τα ραντεβού και σύμφωνα με την προτεραιότητα που θα δώσει η Επιτροπή Εμβολιασμού και το Υπουργείο Υγείας να ενημερώνουμε τους πολίτες για τα προκαθορισμένα αυτά ραντεβού με ψηφιακά μέσα και μή ψηφιακά», ανέφερε ο υπουργός και κάλεσε τους πολίτες να ενεργοποιήσουν την άυλη συνταγογράφηση, μέσω της πλατφόρμας gov.gr και με τους κωδικούς του TaxisNet και τον ΑΜΚΑ τους. Όπως διευκρίνισε στο gov.gr, δίνονται οι οδηγίες βήμα-βήμα ώστε ο κάθε πολίτης να μπορέσει να ενεργοποιήσουν την άυλη συνταγογράφηση.

Emvolio.gov.gr: Βήμα – βήμα η διαδικασία για τον εμβολιασμό

Ο πολίτης που έχει άυλη συνταγογράφηση θα δεχθεί ένα μήνυμα στο κινητό του με το προκαθορισμένο ραντεβού του με ημέρα, ώρα και Κέντρο Εμβολιασμού. Θα το αποδεχθεί εάν τον εξυπηρετεί και θέλει να εμβολιαστεί ή αν δεν τον εξυπηρετεί τότε μπορεί να μπει στο gov.gr στην πλατφόρμα και να ζητήσει νέο ραντεβού.

Η πλατφόρμα θα λειτουργεί όπως των αεροπορικών εταιρειών, που μας προκαθορίζουν μία θέση αλλά έχουμε τη δυνατότητα να την αλλάξουμε. Θα βλέπει εκεί ο πολίτης δηλαδή ποιες επιλογές έχει, όσον αφορά στη μέρα και τον τόπο.

Αν δεν μπορεί ο πολίτης να το κάνει ψηφιακά, τότε εναλλακτικά θα μπορεί να μεταβαίνει σε κάποιο φαρμακείο, όπου ο φαρμακοποιός θα μπαίνει στη φόρμα gov.gr και θα κλείνει το ραντεβού που τον εξυπηρετεί. Επίσης όπως είπε ο κ. Ζαριφόπουλος, υπάρχουν σκέψεις για να εξυπηρετούν τους πολίτες και τα ΚΕΠ, αλλά και την ενεργοποίηση τηλεφωνικού κέντρου προκειμένου όλοι οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. Στόχος μας είναι ο εμβολιασμός 2 εκατομμυρίων πολιτών κάθε μήνα.

Η προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό θα καθοριστεί από την Επιτροπή Εμβολιασμού, σημείωσε ο ίδιος, και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει έγκαιρα ενημέρωση όλων των πολιτών.

Pfizer: Πότε θα εγκρίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων το εμβόλιο

Κορονοϊός: Το ένα τρίτο των ανθρώπων παγκοσμίως δεν έχει λάβει κρατική βοήθεια

Κορονοϊός – UNICEF: Nα εμβολιαστούν πρώτα οι εκπαιδευτικοί – Oλέθριες συνέπειες για την εκπαίδευση

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !